“Arta ca acțiune civică” – schimb de experiență între tineri artiști, Berlin, Germania – apel de participare, 6-13 octombrie 2014

IMG_5184_edit_web

“Arta ca acțiune civică” – schimb de experiență între tineri artiști din Belarus, Germania, Moldova, Polonia, Ucraina, Berlin, Germania – apel de participare
6-13 octombrie 2014

APEL DE PARTICIPARE: tinerii interesați de artă și cauze sociale sunt invitați să participe la un program de schimb de opinii și experiențe, și ateliere de creație.

perioada programului: 6-13 octombrie 2014
locul desfășurării: Berlin, Germania
participanți: 5 persoane (cu vârsta de la 18 ani)
organizator: Citizens of Europe e. V.(http://www.fol-88.com)
partenerul programului: Asociația Tinerilor Artiști Oberliht (https://oberliht.org)

DESPRE PROGRAM
Noi vedem angajamentul social într-o formă de intervenție artistică interactivă, ca o modalitate de implicare în problemele atat la nivel local cît și la nivel European. Arta poate funcționa ca un instrument de implicare a societății în dezbateri și discuții interesante pe marginea unor concepte complexe și abstracte.

Pe durata acestui training, obiectivul nostru este de a:
– explora potențialul creativ al participanților
– demonstra cum arta poate susține în mod benefic discuțiile politice constructive și creativitatea culturală
– furniza un mod de gîndire concret/exact și o modalitate creativă de a rezolva problemele
– crește posibilitățile de angajare în cîmpul muncii a persoanelor active din domeniul artistic/cultural prin a dezvolta rețele și crea lucrări

Acest exchange se bazează pe experiența și schimbul de practici între persoanele implicate în lucrul cu tinerii și va contribui la dezvoltarea capacităților tuturor participanților implicați. În acest fel noi vom contribui la dezvoltarea societății civile Europene.

Participanții sînt încurajați să se implice activ în calitate de cetățeni deoarece training-ul este axat pe ideea implicării și interacțiunii cu publicul. Realizarea unor instalații artistice care să reflecte dilemele pan-Europeene într-un oras așa divers ca Berlin ar fi o bună metodă pentru accentuarea diversității Europene și importanței întîlnirilor culturale.

CRITERII DE ELIGIBILITATE
Candidații trebuie să fie rezidenți ai Republicii Moldova cu vârsta de la 18 ani și să manifeste interes pentru domeniul artei și culturii, să fie motivați să ia parte la acest program.
Candidații trebuie să posede limba engleză sau germană, la un nivel de comunicare.

CONDIȚII DE PARTICIPARE
Va fi asigurată cazarea și alimentarea participanților pe întreaga perioadă de desfășurare a proiectului;
Organizatorii vor rambursa 100% din costurile de transport internațional spre locul desfășurării proiectului (în limita a 275 EUR).
Doritorii de a lua parte la atelier sunt rugați să trimită la adresa vladimir@oberliht.org.md și xzybit@yandex.com urmatoarele documente:
– Curriculum Vitae (cu informații relevante pentru proiect)
– Scrisoare de intenție (200-300 cuvinte)
Termenul-limită pentru depunerea dosarului: 15 septembrie 2014
Anunțarea participanților selectati: 18-20 septembrie 2014
Datorită numărului mare de solicitări numai persoanele selectate vor fi anunțate.

CONTACT
Asociația Tinerilor Artiști Oberliht
email: vladimir@oberliht.org.md
tel: 022 286317
https://oberliht.org/

Tags : , , ,