Zpațiu #1 – prezentarea activității organizațiilor și inițiativelor independente din Chișinău, 8 august 2013, ora 18:00

Zpațiu #1 – prezentarea activității organizațiilor și inițiativelor independente din Chișinău
8 august 2013, ora 18:00
Casa Zemstvei Guberniale
str. Șciusev 103, Chișinău

Joi, 8 august, ora 18.00, vă invităm la primul eveniment public, Zpațiu #1, din seria de întîlniri a organizațiilor și inițiativelor independente din Chișinău. Această întîlnire este un prim pas spre a face cunoștință / cunoscută scena independentă din R. Moldova.

Veți putea afla, de la fondatori ai diferitor organizații / inițiative, cum reușesc să lucreze și să se descurce în lipsa unui suport din partea autorităților locale și centrale, care le sunt activitățile și proiectele importante pe care le desfășoară, de unde obțin resursele necesare și care le sunt strategiile.

Prezentările vor fi urmate de o discuție pe marginea situației în care se află scena independentă din Chișinău. Vom încerca să răspundem la unele din întrebările de mai jos

– ce înseamnă să activezi într-un mod independent în Republica Moldova? independent față de ce?
– de ce este important să fim autonomi?
– care sunt tipurile de strategii pentru un context auster dezvoltării culturale?
– de unde se pot obține resursele necesare (resurse umane, spații, echipament)?

Prin intermediul acestei activități ne propunem să facem vizibilă activitatea organizațiilor independente active. Totodată, sperăm să se producă o cunoaștere reciprocă, un schimb de experiență între organizațiile și inițiativele care au răspuns acestei invitații și să inițiem un dialog deschis asupra întrebărilor expuse mai sus.

anunțul integral găsiți aici

Imagini de la eveniment / photos from the event:

[nggallery id=3]

Proiectul SPACES (Zone Publice Durabile pentru Cultură în Țările din Est) adună la un loc artiști și lucrători din domeniul culturii din patru țări ale Parteneriatului Estic, Armenia, Georgia, Moldova, Ucraina, care se preocupă de reprezentarea unor subiecte sociale specifice pentru spațiile publice din orașele lor. Proiectul mai are drept scop fortificarea scenei independente de artă și cultură din aceste țări.

Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului SPACES al Uniunii Europene. Proiectul SPACES este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Cultural al Parteneriatului Estic.
http://www.spacesproject.net

Tags : , , , , , , , , , , , , ,