“Your rights are my rights too” – schimb de experiență pentru tineri – apel de participare

PL4-01

“Your rights are my rights too” – schimb de experiență pentru tineri – apel de participare

APEL DE PARTICIPARE

Tinerii interesați de subiectul drepturilor omului, activismului cultural și civic și care doresc să-și aprofundeze cunoștințele în aceste domenii sunt invitați să participe la un program de schimb de experiență, care are drept scop discutarea problemei actuale a încălcării drepturilor omului la diferite nivele în viața noastră de zi cu zi și pune un accent deosebit pe discriminarea femeilor.

perioada programului: 7-16 iulie 2021
locul desfășurării: Tarnobrzeg, Polonia
numărul participanților: 7 persoane
termenul limită pentru depunerea dosarului: 6 iunie 2021
anunțarea participanților selectați: 14 iunie 2021
organizator: Tarnobrzeski Dom Kultury 
coordonator: Asociația Tinerilor Artiști Oberliht 
Programul Erasmus+ este susținut de Comisia Europeană

DESPRE PROGRAM

Proiectul „Dreptul tău este și un drept al meu” se va desfășura între 7-16 iulie 2021 în Tarnobrzeg (Polonia). În cadrul acestuia sunt invitați să participe 8 participanți din Polonia, 7 participanți din Franța și 7 participanți din Republica Moldova cu vârsta cuprinsă între 18 și 28 de ani. Șapte tineri din Republica Moldova sunt invitați să participe la un program de schimb de experiență, care are drept scop discutarea problemei actuale a încălcării drepturilor omului la diferite nivele în viața noastră de zi cu zi, cu un accent deosebit pe discriminarea femeilor. Candidații ideali vor fi preocupați de problema respectării drepturilor omului, vor manifesta interes pentru teme sociale și activism cultural și civic, și vor dori să-și aprofundeze cunoștințele în aceste domenii.

Un aspect important al proiectului este de a discuta în profunzime domeniul drepturilor omului și de a arăta tinerilor cum să reacționeze în cazul încălcării lor. Aceste probleme vor fi dezbătute și discutate în cadrul unor întâlniri. Prin intermediul diferitor atelierele de teatru, tinerii își vor facilita contactul interpersonal, consolidându-și abilitățile de actorie și dezvoltând atitudini corespunzătoare. De asemenea, participanților li se vor oferi și cursuri de artă, în cadrul cărora vor pregăti un afiș prin intermediul căruia vor promova respectarea drepturilor omului, putând să-și dezvolte abilitățile de desen și pictură, exprimându-și în același timp gândurile prin artă.

Rezultatul final al proiectului va consta în prezentarea unui spectacol de teatru pentru un public mai larg din Tarnobrzeg și în publicarea unui pliant.

CRITERII DE ELIGIBILITATE

Candidații trebuie să fie cetățeni și rezidenți ai Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18-28 ani, să prezinte interes față de temele drepturilor omului, activismului cultural și civic, să fie interesați să participe la activități sociale și artistice, să fie motivați și disponibili să participe la întregul program. Candidații trebuie să posede limba engleză la nivel de comunicare, astfel încât să poată consulta documentația de proiect și comunica cu ceilalți participanți la program.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Va fi asigurată cazarea (în camere de 2 persoane) și alimentarea participanților pe întreaga perioadă de desfășurare a proiectului. Organizatorii vor rambursa până la 275 Euro din costurile de transport internațional spre locul desfășurării proiectului și costurile asigurării medicale / testul PCR, respectiv participanții vor trebui să contribuie cu restul sumei pentru transport în cazul în care vor depăși această limită.

Doritorii de a lua parte la atelier sunt rugați să completeze acest formular de participare până la 6 iunie 2021.

IMPORTANT: Luând în considerare situația epidemiologică, activitatea se va realiza doar cu condiția că vor fi permise călătoriile în Polonia.

CONTACT
AO Asociația Tinerilor Artiști Oberliht
Elena Eftodi – coordonatoare
tel: 068774643, 022286317, 068062652
email: evs-tineret@oberliht.org

Tags : , ,