Parcul Zaikin / Zaikin Park

 

Parcul Zaikin – Un Parc Pentru Comunitate (2012 – 2014)

https://parculzaikin.wordpress.com/

Originea proiectului

Acest proiect și găsit originea cam din întîmplare, în contextul proiectului european SPACES (Zone Publice Durabile pentru Cultură în Ţările din Est – Armenia, Georgia, Moldova și Ucraina) ce a început în anul 2012. Rezumatul istoriei procesului de evidențiere a scuarului triunghiular de la intersecția străzilor Sf. Andrei și Iv. Zaikin este prezentat în subdiviziunile meniului.

Contact cu locuitorii

O dimensiune principială a proiectului de reabilitare a Parcului Zaikin constă în consolidarea comunității de locuitori și utilizatori ai parcului. Activarea comunității constituie garantul succesului proiectului în ansamblu.

În acest scop, Asociația Oberliht a realizat o serie de interacțiuni cu locuitorii: sondaje și studii sociologice (pentru consultarea opiniei comunității), ateliere cu copiii din comunitate, picnicuri, concerte și alte evenimente cultural-sociale pentru coagularea comunității și creșterea socializării în interiorul ei.

Totodată comunitatea a fost implicată în cîteva acțiuni de salubrizare a parcului precum și de colectare de semnături pentru amplasarea urnelor de gunoi.

Comunicarea cu comunitatea

Pentru o informare bună și eficientă a locuitorilor în privința proiectului de reabilitare, Asociația Oberliht a amplasat în parc un panou informativ cu Planului de Reabilitare în două limbi, română și rusă. La fel, a fost instalat un alt panou pentru afișarea unor noutăți curente ale comunității, știri cu privire la colaborarea cu autoritățile și o cutie poștală (pentru sugestii, reacții, comentarii).

Tags :