EDU-ART – apel de participare: Trei Injecții – atelier în domeniul artei performance-ului cu Pavel BRĂILA [MD] (10-12 mai 2019)

M10_braila_pavel_AnotherNoon_28June2014_01

EDU-ART
Trei Injecții – atelier în domeniul artei performance-ului cu Pavel BRĂILA [MD] – apel de participare
10-12 mai 2019

Edu-Art – educaţie artistică non-formală pentru o generaţie de tineri implicați social şi integrați din punct de vedere profesional

Proiectul urmărește să contribuie la formarea unei generații de artiști active din punct de vedere civic și pregătite din punct de vedere profesional, pentru a se realiza în plan național și internaţional.

Proiectul Edu-Art îşi propune să ofere tinerilor artişti suport metodologic şi practic pentru o activitate artistică într-o lume aflată în proces de transformare sub presiunea unor factori de ordin global (cerințele înalte de acces pe piața muncii și compeatitivitatea existenta în cîmpul artistic, migrația masivă pe plan internațional, precaritatea lucrului în domeniul culturii etc.) şi pregătirea acestora pentru realizarea profesională pe plan internaţional.

3_alte_arte_2_gross

EDU-ART – apel de participare
Trei Injecții – atelier în domeniul artei performance-ului cu Pavel BRĂILA [MD]
10-12 mai 2019

Zpațiu, str. Al. Șciusev 103, Chișinău 

vineri, 10 mai (15:00-19:00) – atelier (ziua 1)
vineri, 10 mai (20:30-22:00) – proiecție video
sîmbătă, 11 mai (11:00-15:00) – atelier (ziua 2)
duminică, 12 mai (11:00-15:00) – atelier (ziua 3)

Datorită naturii sale Arta, în permanență, dă naștere unor forme și medii de exprimare noi, schimbând în mod constant regulile jocului. Arta performance-ului, bazându-se pe tradiția artei plastice, aduce în arta contemporană concepte și procedee de lucru relativ noi.
În cadrul atelierului „Trei Injecții”, timp de trei zile, veți face cunoștință și veți experimenta cu abilitatea de a descifra cu precizie citirea intuitivă a vieții cotidiene, pentru a formula un manifest artistic relevant timpului nostru.

În cazul în care ești student, tânăr artist sau ești în căutarea unor oportunități noi de participare culturală și dezvoltare personală te rugăm să completezi acest formular de participare.

data limită: 8 mai 2019

vârsta participanților: 18-35 ani
Participarea la training este gratuită.
Cheltuielile legate de transport interurban și mese vor fi acoperite de organizatori.
Se va acorda prioritate studenților de la facultățile de artă, arhitectură, design și urbanism, management cultural, antropologie și sociologie.
Atelierul se va desfășura în limba română.

– – –

Pavel BRĂILA [MD] Încă de la mijlocul anilor 90 artistul a participat la numeroase expoziții internaționale de artă și festivaluri de film cu video-uri, filme, instalații, fotografie și performance-uri. În anul 2002 filmul său „Shoes for Europe” a fost prezentat la Documenta 11. În anul 2003 artistul inițiază un proiect unic numit „Alte Arte”- o emisiune TV despre arta contemporană, care a fost produsă în colaborare cu Centrul pentru Artă Contemporană din Chișinău și difuzată la postul național de televizune din Moldova. În timpul unei rezidențe la DAAD Berliner Kunstlerprogramm, Pavel BRĂILA prezintă instalația monumentală „Baron’s Hill” la Neue Nationalgalerie din Berlin, iar în 2009 filmul său „Definitively Unfinished“ este premiat la festivalul Internațional de Film Oberhausen. În 2011 Galeria Art Point din Viena prezintă „Chisinau – a city difficult to pronounce”o lucrare video din 4 părți despre viața în capitala Moldovei în cursul unui an. În 2012, la invitația Technisches Museum din Viena artistul realizează „Ink Ribbon Fingerprints“ în spațiul muzeului – o instalație la scară largă ce aduce tribut mașinei de scris, formată din proiecție video și performance live. În 2013 artistul prezintă „Talking Letters“ – un film documentar despre limba romă, realizat în 5 țări diferite timp de 2 ani. În 2014 artistul a luat parte la Manifesta 10 în St. Peterburg, unde a realizat o serie de performance-uri în diferite spații publice, iar în 2017 artistul participă din nou la Documenta 14 din Kassel cu lucrarea „The Ship”.
Despre Pavel Braila în limba Engleză

Edu-Art este un program organizat de Asociația Oberliht în colaborare cu Facultatea Arte Plastice, Decorative și Design (AMTAP), Facultatea Arte Plastice și Design (UPS I. Creangă), Facultatea Arhitectură și Urbanism (UTM), Colegiul de Arte Plastice A. Plămădeală, și este susținut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. Scopul acestui program este de a introduce noi module educaționale în sfera educației artistice din Moldova și de a familiariza publicul cu noile tendințe în artă din Moldova și din regiune.

MECC-LOGO-new

Tags : , ,